Roergebakken biefstuk met sperziebonen

Bereidingstijd ca. 30 minuten
Hoofdgerecht
Voor 4 personen
Door www.vlees.nl
 

Ingrediënten

500 g sperziebonen
500 g biefstuk
1 teentje knoflook
3 eetl. zonnebloemolie
2 eetl. sojasaus
4 eetl. kippenbouillon
van een blokje
2 eetl. sherry
2 theel. sambal oelek
2 theel. suiker

Bereidingswijze

  • Was de bonen, top de boontjes en breek ze doormidden
  • Snijd de biefstuk in reepjes
  • Hak de knoflook fijn
  • Maak de olie heet in een wok of een braadpan, roerbak hierin de sperziebonen (op half vuur)
  • Als u ziet dat de buitenkant van de boontjes begint te rimpelen, haalt u ze met een schuimspaan uit de pan. Zet ze even weg
  • Draai nu het vuur hoog en roerbak de biefstukreepjes (een minuutje ongeveer) samen met de knoflook
  • Doe nu de sperziebonen er weer bij en de sojasaus, de kippenbouillon, de sherry, de sambal en de suiker. Roerbak het geheel op hoog vuur tot het vocht bijna verdampt is