Runderreepjes met shii-take en cashewnoten

Bereidingstijd 30 minuten
Hoofgerecht
Voor 4 personen
Door www.vlees.nl

Ingrediënten

400 g runderreepjes
500 g snijbonen
150 g shii-take
75 g cashewnoten, (ongezouten)
3 eetl. roerbakolie
2 eetl. droge sherry
11/2 eetl. sojasaus
1/2 theel. 5 kruidenpoeder
1 eetl. allesbinder
snufje zout en peper

 

Bereidingswijze

  • Snijd de snijbonen in schuine stukjes van 4 cm. Kook ze 5 minuten in water met zout en spoel ze onder koud water af
  • Snijd de stugge steeltjes van de shii-take en snijd de rest in plakjes
  • Hak de noten grof en rooster ze in een droge koekenpan totdat ze gaan geuren
  • Verhit de olie in een wok of ruime braadpan en bak de vleesreepjes al
  • omscheppend op en hoog vuur bruin in ± 4-5 minuten
  • Schep ze uit de pan
  • Bak de shii-take 3 minuten in het bakvet en voeg de snijbonen, de sherry, de  sojasaus, 1 dl heet water, het vijfkruidenpoeder, peper en zout toe
  • Breng alles aan de kook
  • Schep het vlees en de cashewnoten erdoor
  • Bind het vocht met allesbinder
  • Lekker met witte rijst met gesneden bosuitjes en rode peper.