Gemarineerde kalfskotelet met gegrilde ananas

Bereidingstijd 20 minuten
Hoofdgerecht
Voor 4 personen

door Stichting Promotie Kalfsvlees

Ingrediënten

4 kalfskoteletten
1 eetl. olijfolie
4 eetl. maïsolie
4 eetl. sake
1 lenteui, in stukken van 1/2 cm gesneden
1 eetl. verse gember, geraspt
2 stukjes steranijs, gekneusd
1 theel. gemalen kaneel
4 schijven ananas van 1,5 cm dik
zout en peper uit de molen

Bereidingswijze

  • Vermeng de maïsolie met de sake, lenteui, gember, kaneel en de steranijs
  • Marineer de kalfskoteletten 4 uur in dit mengsel
  • Verwarm grill(pan) voor, bestrijk de kalfskoteletten en de schijven ananas rondom met olijfolie en grill alles om en om, tot ze mooi bruin van buiten zijn en nog iets rosé van binnen zijn (bestrijk tijdens het grillen regelmatig met marinade)
  • Neem de kalfskoteletten en ananas van de grill, bestrooi de kalfskoteletten met zout en vers gemalen peper
  • Leg op elke kotelet een schijf ananas en besprenkel het geheel met lauwwarme marinade.

Tip

Lekker met kleefrijst en een frisse groene salade.