Borsjtsj, Poolse rode bietensoep

Bereidingstijd 90 minuten
Hoofdgerecht
Voor 4 personen
Door www.vlees.nl

Ingrediënten

1½ liter runderbouillon
400 g mager rundstoofvlees
3 rode bieten, ca. 350 g (of klein potje)
2 uien
100 g witte kool
100 g prei (wit)
1 dl gezeefde tomaten
1 eetl. azijn
250 g aardappelen
1 eetl. peterselie, gehakt
1 eetl. bieslook, gehakt
1 eetl. boter
zout en peper

Bereidingswijze

  • Snijd het stoofvlees in kleine blokjes. Doe het vlees in de hete bouillon en laat het een uurtje zachtjes trekken.
  • Aardappelen, bietjes en uien schillen, de prei en kool wassen en alles in blokjes snijden.
  • Boter verhitten en de prei, kool en ui samen met de aardappelen fruiten. De blokjes biet met de gezeefde tomaten en de azijn bij de gefruite groenten en aardappelen doen.
  • Haal met een schuimspaan het gare vlees uit de bouillon. Schenk de bouillon bij de groenten en aardappelen. Laat alles nog eens 30 minuten zachtjes trekken.
  • Het gare vlees toevoegen en de soep op smaak brengen met zout en peper. Met peterselie en bieslook bestrooien. 

       

 

Wijntip:
Weingut Kreis Spätburgunder Spätlese

Rond, soepel en  zijdezacht. Volle Pinot Noir met prachtige afdronk.

terug naar recepten