Gemarineerde porterhousesteak

Marinadetijd 8 uur
Bereidingstijd 20 minuten
Hoofdgerecht
Voor 4 personen

Ingrediënten

2 porterhousesteaks of 4 entrecotes a 150 g
2½ dl rode wijn
1 ui, gesnipperd
1 eetl. peterselie, fijngehakt
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 laurierblad
snufje tijm
zout en peper

Bereidingswijze

  • Doe de wijn, ui, peterselie, knoflook, laurierblad, tijm, zout en peper in een lage schaal en vermeng alles goed.
  • Leg de steak of de entrecotes in de schaal en laat ze in de koelkast ca. 8 uur marineren. Draai ze wel af en toe om.
  • Haal het vlees uit de schaal, dep het droog en leg de steak op het rooster van de barbecue.
  • Rooster het vlees ca. 9 minuten aan elke kant en laat de steak even rusten alvorens hem aan te snijden.
  •  
 

Wijntip:
Premieres Cotes de Bordeaux

Ronde, volle en zachte Bordeaux. Dieprode soepele wijn.

terug naar recepten