Biefstuksaté met pindasaus

Marinadetijd 8 uur
Bereidingstijd 20 minuten
Hoofdgerecht
Voor 4 personen

Ingrediënten

500 g biefstuk
3 eetl. bruine suiker
sap van 1 citroen
3 teentjes knoflook, uitgeperst
1 theel. ketoembar
½ theel. djinten

Voor de saus:
5 volle eetl. pindakaas
2 eetl. water
Marinadevocht
mespunt sambal
1 teentje knoflook, uitgeperst

 

Bereidingswijze

  • Snijd het vlees in niet te kleine dobbelstenen.
  • Los de suiker op in een scheutje water.
  • Voeg citroensap, knoflook, ketoembar en djinten toe.
  • Schep deze saus over het vlees en laat het enkelen uren marineren.
  • Laat het vlees uitlekken en dep het droog met keukenpapier. Vang het marinadevocht op.
  • Rijg het aan stokjes of pennen en rooster het vlees gaar.
  • Bestrijk het daarbij met de achtergebleven marinade.
  • De saus: Laat de pindakaas, samen met het water en het marinadevocht in een pannetje warm worden. Als de saus nog te dik blijkt, voeg dan wat extra water toe. Op smaak brengen met de sambal en de knoflook.

 

 

Wijntip:
Clos Bagatelle Cuvée Tradition

Rond, soepel en zacht. Prachtige, warme, granaatrodewijn, heerlijk bij roodvlees.

terug naar recepten