Hete bliksem, met rundvlees en aardappelen

Bereidingstijd 30 minuten + 2 uur stoven
Hoofdgerecht
Voor 3 personen
Door www.vlees.nl

Ingrediënten

250 g magere runderlappen
1 grote ui
1/2 bouillonblokje (vlees)
25 g margarine (vloeibare)
1 eetl. bloem
1 eetl. azijn
1 laurierblaadje
2 kruidnagels
600 g aardappels (bloemige)
2 goudreinetten
snufje zout
snufje peper

Bereidingswijze

  • Pel de ui en snipper deze fijn.
  • Los het bouillonblokje op in 150 ml kokend water.
  • Dep het vlees droog met keukenpapier. Verhit de boter in een braadpan en bak hierin het vlees in ± 5 minuten rondom bruin. Neem het vlees uit de pan.
  • Fruit de ui ca. 3 minuten in het braadvet. Strooi de bloem erover en gaar de bloem ± 3 minuten op zacht vuur. Voeg de bouillon, de azijn, het laurierblaadje
    en de kruidnagel toe en breng het al roerende aan de kook. Voeg het vlees toe en laat het in tenminste 2 uur afgedekt gaar sudderen op zacht vuur.
  • Schil de aardappels en appels en snijd deze in stukjes. Kook de aardappels met de appel erop in 20-25 minuten gaar, in een pan met een bodem water.
  • Verwijder het laurierblaadje en de kruidnagel uit de vleesjus. Snijd het vlees in kleine stukjes. Giet de aardappels met appel af en stamp ze fijn. Roer het vlees
    met wat jus erdoor.
  • Doe voor het babyhapje 2 1/2 schep van de hete bliksem in een kommetje. Breng de rest voor de ouders op smaak met zout en peper en verdeel het
    over 2 diepe borden.

Tip:
Maak voor een drukke haastige dag de hete bliksem een dag van tevoren. Warm het gerecht de volgende dag in een ovenschaal op met een dun laagje paneermeel
en kleine klontjes boter over de bovenzijde ± 30 minuten in de voorverwarmde oven op 180 ºC.

 

Wijntip:
Chateau Le Clou Bergerac AC

Zachte rode biologische wijn met rood en donker fruit. Lange afdronk met evenwichtigheid in aroma’s en smaken.