Italiaans rundvlees, met balsamico en rode wijn

Bereidingstijd ca. 3 uur
Hoofdgerecht
4 personen
Door www.vlees.nl

Ingrediënten

600 g magere runderlappen
versgemalen peper
50 g boter
2 rode uien, fijngehakt
2 teentjes knoflook, in plakjes
1 eetl. tomatenpuree
1 theel. gedroogde oregano
2 blaadjes laurier
2 dl warme runderbouillon
2 dl Chianti wijn
1 eetl. balsamico-azijn
(allesbinder)

Bereidingswijze

  • Kruid de runderlappen met peper.
  • Verhit 40 gram boter ineen koekenpan en bak hierin de runderlappen één voor één bruin. Neem de laatste runderlap uit de pan.
  • Voeg 10 gram boter aan het achtergebleven braadvet toe en fruit hierin de ui, knoflook en tomatenpuree ca. 3 minuten op zacht vuur. Laat de oregano en laurier kort mee fruiten.
  • Verwarm intussen de bouillon en wijn in een steelpan. Voeg het vlees, de warme bouillon met wijn en balsamico-azijn aan het uienmengsel toe. Breng het geheel aan de kook.
  • Laat het vlees met het deksel schuin op de pan in ca. 2 1/2 uur gaar sudderen. Bind de jus eventueel met allesbinder. Lekker met courgette en macaroni gegratineerd met Parmezaanse kaas.
 

Wijntip:
Dal Maso Montemitorio Rosso

Een mooie robijn rode italiaanse wijn uit de Cilli Berici, intens, vol en
warm, met geurige aroma’s.