Wokstimpstamp, met runderreepjes en aardappels

Bereidingstijd 35 minuten
Hoofdgerecht
Voor 4 personen

Ingrediënten

300 g runderreepjes
1 kilo aardappelen
2 theel. kerriepoeder
1 ui
4 eetl. vloeibare
margarine
2 dl halfvolle melk
375 g panklare
andijvie
zout en peper

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm groot. Kook de blokjes aardappel in een pan met water en zout in ± 10 minuten gaar en giet ze af.
  • Kruid intussen de runderreepjes met peper en kerriepoeder.
  • Pel de ui en snipper deze fijn.
  • Verhit 2 eetlepels boter in een wok en roerbak hierin de runderreepjes in ± 6-7 minuten gaar. Schep het vlees uit de pan en houd het onder aluminiumfolie warm.
  • Verhit de overige boter in de wok en fruit hierin de ui ± 2 minuten.
  • Voeg de aardappelblokjes toe en roerbak deze ± 5 minuten mee.
  • Neem de wok van het vuur, stamp de aardappelen met een pureestamper fijn en voeg de melk toe.
  • Verwarm de puree op een matig vuur en schep beetje bij beetje de andijvie door de aardappelpuree. Roer tot de andijvie begint te slinken.
  • Voeg dan de runderreepjes toe en verwarm deze kort mee. Breng de stimpstamp op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de stimpstamp over vier voorverwarmde borden.

Tip:
Dit gerecht vinden de kinderen ook heerlijk!

 

Wijntip:
Vigneron d’ Argeliers Les Bastides Cabernet Sauvignon

Heerlijke, strakke mooi rode wijn met een stevig karakter. Vol en fruitig (donker fruit) van smaak.