Oer-Hollandse sudderlapjes, met champignons en tomaat

Bereidingstijd 145 minuten
Hoofdgerecht
Voor 4 personen
Door www.vlees.nl

Ingrediënten

600 g magere runderlappen
2 uien
250 g champignons
3 tomaten
2 eetl. bloem
75 g boter
2 theel. Provençaalse
kruiden
2 dl runderbouillon
3 eetl. tomatenpuree
1 laurierblaadje
2 kruidnagels
zout en peper

Bereidingswijze

  • Pel de uien en snipper deze fijn.
  • Snijd de champignons in dunne plakken en de tomaten in blokjes.
  • Dep de runderlapjes met keukenpapier droog. Bestrooi het vlees met peperen bloem.
  • Verhit 2 eetlepels boter in een braadpan, bak het vlees hierin in ± 5 minuten rondom bruin en neem het vlees uit de pan.
  • Verhit de overige boter in de braadpan en fruit hierin de uien met Provençaalse kruiden en tomatenpuree ± 3 minuten.
  • Bak de plakjes champignon ± 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes, het laurierblaadje, de kruidnagels en de runderbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  • Leg de runderlapjes in de bouillon en laat het vlees in ± 2 uur op een laag vuur gaar stoven. Voeg indien nodig tussentijds een scheutje water toe.
  • Verwijder het laurierblaadje en breng het gerecht verder op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Verdeel de helft van de runderlapjes met jus over vier borden en vries de andere helft eventueel in.
 

Wijntip:
Chateau Le Clou Cuvée Cassiopée

Krachtig, verfijnd en rond. Een volle rode biologische wijn. Zwoel en romig, subtiel en vol, complex en uitstekend in balans.