Rundvlees met peren en mosterdsaus

Bereidingstijd 50 min
Hoofdgerecht
Voor 4 personen
Door www.vlees.nl

Ingrediënten

700 g rosbief
6 teentjes knoflook
2 peren
2 theel. maïszetmeel
250 ml sinaasappelsap
2 eetl. mosterd
50 ml witte wijn
1 eetl. olijfolie
peper en zout

Bereidingswijze

  • Snijd de peren in vieren en leg ze in een kookpan. Breng peren aan de kook in 250 ml sinaasappelsap, haal ze van het vuur en zet opzij.
  • Verwarm de oven voor op 180° C. Bak het rundvlees aan elke kant mooi goudbruin in een antiaanbakpan met olie. Schik het vlees in een ovenschotel en zet het 20 minuten in de oven. Zet  vervolgens de oven uit en laat
    het vlees gedurende 10 min. rusten in de oven.
  • Haal ondertussen de peer uit de kookpan en warm het kookvocht op, samen met vier knoflookteentjes, het maïszetmeel, de mosterd en het braadvocht van het vlees.
  • Blijf roeren tot de saus indikt. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de witte wijn en de resterende knoflookteentjes toe.
  • Snijd het vlees in plakjes en verdeel het over de warme borden. Voeg de peren toe en werk af met de saus
Tip:
Serveer dit gerecht met gestoomde groenten.
 

Wijntip:
Domaine Borie de Maurel Esprit d’Automne

Deze krachtige rode wijn kenmerkt zich door parfums van zwarte olijven, tabak en specerijen als nootmuskaat en zwarte peper. De aroma’s zijn prachtig in evenwicht met de geuren van rood fruit en munt.