Sashimi van rundvleestartaar

Bereidingstijd 25 min
Voorgerecht
Voor 4 personen

Ingrediënten

600 g Hollandse biefstuk of rosbief
sojasaus
50 g suiker
100 ml witte azijn
6 lente-uitjes
3 eetl. kappertjes
4 eitjes
2 theel. sesamzaadjes
3 cm stuk verse gember
4 sneetjes toast
mirin (zoete sake)

Bereidingswijze

  • Was de lente-uitjes en snijd ze in fijne ringetjes.
  • Schil de gember en hak hem ruwweg.
  • Snijd het vlees in kleine blokjes.
  • Giet de azijn in een grote kom samen met suiker, de lenteuien, kappertjes en de gember. Leg het vlees er in en laat het 1 minuut lang marineren.
  • Haal het vervolgens uit de marinade en druk erop om het vlees te laten uitlekken.
  • Laat de sesamzaadjes in een antiaanbakpan goudgeel worden.
  • Doe de zaadjes in een vijzel met een scheut olie, roer er met de stamper door totdat een deeg ontstaat. Voeg er een eetlepel suiker, een eetlepel mirin en een eetlepel sojasaus aan toe.
  • Bak in een kleine steekvorm de eitjes en toast het brood. Sneed met de steekvorm ook 4 rondjes van het brood.
  • Doe in een steekring de tartaar met daarop wat van het sesammengsel, de toast en leg hierop het gebakken eitje

Tip:
Mirin is een soort Japanse azijn, verkrijgbaar bij de toko.

 

Wijntip:
Chateau Le Clou Bergerac rouge

Een milde rode biologische wijn met rood en donker fruit. Geur en smaak zijn perfect in balans. De lange afdronk bevestigt nog eens de evenwichtigheid van aroma’s en smaken
in deze wijn.