Tajine van kalfsvlees met erwten

Bereidingstijd 1 u/50 min
Hoofdgerecht
Voor 4 personen

Ingrediënten

1 kg kalfs- of lamsvlees
1 teentje knoflook
2 citroenen
een scheutje arachideolie
800 g doperwtjes
1 g saffraanpoeder
verse gember, ca 2 cm
400 g artisjokharten
zout en peper

Bereidingswijze

  • Snijd het kalfsvlees in grote blokjes van ongeveer 5 cm.
  • Schil de gember en hak hem fijn.
  • Giet een scheut olie in een braadpan en laat het vlees twee minuten sudderen.
  • Voeg vervolgens de gember en de saffraan toe en voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Meng zorgvuldig en overgiet met water.
  • Snijd de artisjokken in grote stukken.
  • Voeg ze samen met de erwtjes toe aan de rest van de bereiding en zet het geheel een uur in de oven op 180°C (het vlees valt dan bijna uit elkaar).
  • Breng ten slotte op smaak met wat peper en zout en dien warm op met brood.
 

Wijntip:
Weingut Hermann Dörflinger Chardonnay kabinett

Een heerlijke en frisse witte wijn met een stevige body, geen standaard
Chardonnay maar eentje van de nieuwe generatie. Een droge witte wijn met een
stevige body.