Stevige gehaktschotel

Bereidingstijd 60 minuten
Hoofdgerecht
Voor 4 personen
Door www.vlees.nl

Ingrediënten

500 g lams- of rundergehakt
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
2 eetl. tarwebloem
2 wortels, geschild en fijngehakt
1 blikje tomatenblokjes (400 g)
1 eetl. tomatenpuree
100 ml runderbouillon
1 eetl. worcestershiresauce
1 kg kruimige aardappels, geschild en in blokjes
5 eetl. warme melk
30 g boter
50 g goed smeltende kaas
zout en peper

Bereidingswijze

  • Bak het gehakt 8 tot 10 minuten rul in een droge pan en voeg na 5 minuten de uien en de knoflook toe.
  • Roer de bloem erdoor. Voeg de wortels, tomatenblokjes, tomatenpuree, runderbouillon en worcestershiresauce toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Breng aan de kook, dek de pan af en laat 30 tot 40 minuten sudderen.
  • Maak intussen de bovenlaag van deze ovenschotel: kook de aardappelen gaar, giet ze af en pureer ze met de warme melk, boter, peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Schep het gehaktmengsel in een ondiepe ovenschaal (inhoud 2 liter).
  • Schep de puree over het vlees en bestrooi met de kaas. Zet de schotel 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven tot hij gloeiend heet en goudbruin is.