Kalfsriblappen met gesmoorde prei en bospeentjes 

Bereidingstijd 70 minuten
Hoofdgerecht
Voor 4 personen

door Stichting Promotie Kalfsvlees

Ingrediënten

4 kalfsriblappen
2 eetl. olijfolie
½ ui, gesnipperd
1 blaadje laurier
takje tijm
1 eetl. tomatenpuree
2 dl witte wijn
2 dl kalfsfond
2 kleine preien
1 bos worteltjes
50 g boter
zout

 

Bereidingswijze

  • Kalfslappen om en om bruin bakken in matig hete olijfolie. Ui toevoegen en licht fruiten, tomatenpuree toevoegen en afblussen met witte wijn en kalfsfond. Daarna laurier en tijm toevoegen. Circa 70 minuten op laag vuur garen.
  • Het groene deel van de prei afsnijden. De rest van de prei in ringen snijden van circa 2 cm. Wassen in koud water. Blancheren in kokend water met zout, circa 2 minuten. Koud spoelen en uit laten lekken.
  • Worteltjes schillen en in schuine stukjes snijden circa  1 cm. Wassen en blancheren in kokend water met zout circa 4 minuten.
  • Boter laten smelten en de groenten zachtjes verwarmen.
  • De gestoofde groenten verdelen over 4 warme borden. Het vlees op de groenten leggen. Lepel wat van de vleesjus om het vlees.