Biefstuk met cognac

Bereidingstijd ca. 20 minuten
Hoofdgerecht
Voor 4 personen
 

Ingrediënten

4 biefstukken
2 eetl. cognac
2 eetl. olijfolie
2 eetl. droge
gekneusde
peperbesjes
1 dl zure room
½ theel. tijm
zout
Tefal koekenpan met keramische laag en Thermo-Spot
 

Bereidingswijze

  • Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
  • Wrijf het vlees rondom in met de cognac en de olijfolie. Bestrooi de biefstuk vervolgens met de gekneusde peperbesjes. 
  • Meng wat peperbesjes met de zure room, de tijm en een snufje zout tot een saus. 
  • Breng de Tefal koekenpan op temperatuur, zodra de Thermo-Spot effen rood kleurt, is de juiste baktemperatuur bereikt en kun je beginnen met bakken.
  • Bak de biefstuk aan beide kanten ±1,5 min. (rood), ±3 min. (rosé) of
    ±4 min. (doorbakken). Door de keramische laag van de koekenpan schroeit het vlees goed dicht en geniet je optimaal van je biefstuk. 
  • Haal het vlees uit de pan en laat het even in zilverfolie rusten. 
  • Serveer het koude pepersausje er bij met wat voorjaarskrieltjes en een frisse salade. 
 
Tip: De Tefal Ceramic Control White koekenpan met keramische laag, zorgt dankzij het knapperige bakresultaat voor smakelijk vlees. Deze pan is ook ideaal voor het krokant bakken van aardappeltjes en groenten.
 
 

 

terug naar recepten