Spaanse kalfsstoofschotel

Bereidingstijd 90 minuten
Hoofdgerecht
Voor 4 personen

door Stichting Promotie Kalfsvlees 

Ingrediënten

500 g kalfspoulet
2 dl olijfolie
1 kleine zoete ui, in halve ringen
150 g olijven
150 g gedroogde pomodori
200 g trostomaten, in 4-en
15 g verse rozemarijn
2 dl witte wijn
2 dl kalfsfond
zout en peper
Voor de croutons:
3 dl olijfolie
1 ciabatta
2 teentjes knoflook, gehakt
zeezout
2 takjes salie

Bereidingswijze

  • Kalfspoulet in 2 dl olijfolie lichtbruin bakken op matig vuur. Daarna ui toevoegen en even fruiten.
  • Olijven, gedroogde pomodori en trostomaten toevoegen. Daarna afblussen met witte wijn en kalfsfond.
  • Vervolgens takje rozemarijn toevoegen en ca 90 minuten, op laag vuur, laten stoven. Op smaak brengen met zout en peper.
  • Meng de olie en de knoflook en snijdt de ciabatta in plakken.
  • Broodjes insmeren met de knoflookolie. Plaats het op een rekje en schuif deze in de oven (180 °C). Laat dit ca 10 minuten roosteren.
  • Bestrooien met de gehakte salie.
  • Serveer het gerecht in een diep bord en serveer met de warme knoflook/salie croutons.