Biefstuk Stroganoff

Bereidingstijd ca. 30 minuten
Hoofdgerecht
Voor 4 personen
 

Ingrediënten

4 biefstukken
1 ui
2 teentjes knoflook
150 gram champignons
2 zure augurken
1 eetlepel kappertjes
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel suiker
1 theelepel mosterd
2 dl slagroom
boter
peper en zout 
Tefal koekenpan met keramische laag en Thermo-Spot
 

Bereidingswijze

  • Bestrooi de biefstukken met peper en zout. 
  • Maak de ui schoon en snipper deze. 
  • Pers de knoflookteentjes. 
  • Snij de champignons in plakjes en de augurken in stukjes.
  • Breng de Tefal koekenpan op temperatuur (de rode stip wordt effen rood).
  • Verhit nu de helft van de boter en fruit hierin de ui en de knoflook. 
  • Voeg vervolgens de champignons toe en bak deze mee. Tot slot de augurken, kappertjes, tomatenpuree, suiker, mosterd en de slagroom erbij doen. 
  • Roer het geheel goed door elkaar, breng het aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes doorkoken. 
  • Breng nu de 2e Tefal koekenpan op temperatuur (de rode stip wordt effen rood).
  • Bak in boter de biefstukken gedurende 3 (rosé) tot 4 (doorbakken) minuten.
  • Serveer de saus over het vlees.
    Serveren met gebakken aardappelen en snijbonen.

 

 

Handig:

Met de rode Thermo-Spot van Tefal weet jij exact wanneer de koekenpan op temperatuur is. Hierdoor gaan belangrijke voedingsstoffen niet verloren. Heel gezond dus!
Win deze pan door mee te doen met de december 2014 puzzel. Haal deze  editie van Lekker koken met bij een versspecialist in de buurt. Klik hier voor een overzicht.
 
terug naar recepten