Boeuf bourguignon 

Bereidingstijd 180 minuten
Hoofdgerecht
Voor 4 personen

Ingrediënten

800 g sukadelappen
3 eetl. olijfolie
200 g ontbijtspek, in reepjes
2 grote uien, in ringen
1 winterwortel, in plakjes
1 teentje knoflook, geperst
2 eetl. bloem
1 fles rode wijn
2 takjes tijm
1 blaadje laurier
2 stengels bleekselderij
2 kruidnagels
250 g champignons
Ev. wat vleesbouillon
zout en peper

Bereidingswijze

  • Snijd de sukadelappen in stukken en bak ze in 2 eetlepels hete olie in gedeelten rondom bruin.
  • Schep het vlees uit de pan en bak de reepjes ontbijtspek bruin in het achtergebleven braadvet.
  • Bak de ui, de plakjes winterwortel en het geperste teentje knoflook 10 minuten mee.
  • Leg het vlees terug in de pan, strooi er de bloem over en verwarm alles al roerende 3 minuten.
  • Verwarm 1 fles rode wijn en schenk deze over het vlees. Voeg eventueel wat vleesbouillon toe, het vlees moet net onder staan.
  • Voeg de tijm, laurier, bleekselderij en kruidnagels toe en zout en peper naar smaak.
  • Stoof het vlees afgedekt op zacht vuur 2,5 - 3 uur.
  • Bak 20 minuten voor het einde van de stooftijd de champignons circa 5 minuten op hoog vuur in 1 eetlepel olie.
  • Voeg de champignons bij het vlees en stoof ze 15 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
  • Dien de Boeuf bourguignon in diepe borden met gekookte aardappelen.