Gestoofde kalfslappen met in de oven geroosterde groenten en selderijpiepers

Bereidingstijd 90 minuten
Hoofdgerecht
Voor 4 personen

door Stichting Promotie Kalfsvlees

Ingrediënten

4 kalfslappen
2 eetl. olijfolie
2 sjalotjes, gesnipperd
1 dl witte wijn
2 dl kalfsfond
zout en peper
Voor de geroosterde groenten:
300 g winterpeen, in staafjes van ca 5 cm lengte x ½ cm dikte
300 g knolselderij, in staafjes
3 dl olijfolie
zeezout

Voor de selderijpiepers:
600 g aardappels
30 g bladselderij
1 dl olijfolie

Bereidingswijze

  • Kalfslappen in olijfolie op matig vuur rondom bruin bakken. Sjalotjes toevoegen en even aanfruiten. Afblussen met witte wijn en kalfsfond. Circa 90 minuten stoven op laag vuur.
  • Groenten staafjes mengen met olijfolie en zout. Uitspreiden op een bakplaat en in de oven garen circa 25 minuten op 175 °C. Bestrooien met zout en peper.
  • Aardappels wassen en in de schil koken, afgieten en in grove stukken snijden.
  • In een schaal doen, bestrooien met grof zeezout en met de gesneden bladselderij. Giet de olijfolie eroverheen.
  • Verdeel de groenten en de selderijpiepers over 4 warme borden, leg hierbij het vlees. Lepel er een beetje van de vleesjus over.