Chili con carne met yoghurtsaus

Bereidingstijd 45 minuten
Hoofdgerecht
Voor 4 personen
Door www.vlees.nl

Ingrediënten

750 g rundergehakt
2 eetl. olijf olie
1 blik bruine bonen (500 g)
2 uien, kleingesneden
2 teentjes knoflook, uitgeperst
1 blik ontvelde tomaten (225 g)
4 eetl. tomatenpuree
1 laurierblad
1 theel. gedroogde oregano
1 theel. gemalen komijn
1 eetl. chilipoeder
1 mespuntje cayennepeper
1,15 dl runderbouillon
zout en peper

Yoghurtsaus:
1/2 beker Griekse yoghurt
15 g peterselie, geknipt
1 teentje knoflook, uitgeperst
zout en  peper

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de kleingesneden uien en de knoflook 3 minuten.
  • Voeg het gehakt toe en braad dit onder voortdurend omscheppen tot het rul en lichtbruin is.         
  • Voeg de tomaten met het sap, de tomatenpuree, het laurierblad, de oregano, de komijn, het chilipoeder, de cayennepeper, de bouillon en wat zout toe.
  • Roer alles goed door elkaar en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag, leg de deksel op de pan en laat het 30 minuten zachtjes doorkoken.
  • Voeg de bruine bonen toe en roer die door de gehaktsaus.
  • Maak ondertussen de yoghurtsaus. Pers boven de yoghurt de knoflook uit. Knip de peterselie fijn. Meng de yoghurt met de peterselie en maak op smaak met zout  en peper.
  • Laat de Chili con carne door en door warm worden en serveer het gerecht onmiddellijk.
  • Serveer dit gerecht met de yoghurtsaus, quacamole en tortilla's.