Kalfsoester met roergebakken spinazie

Bereidingstijd 30 minuten
Hoofdgerecht
Voor 4 personen

door Stichting Promotie Kalfsvlees

Ingrediënten

4 kalfsoesters
4 eetl. olijfolie
400 g verse spinazie
1 teentje knoflook, gehakt
zeezout en peper
1 zakje rucola sla
4 eetl. gedroogde tomaatjes, gesneden
4 eetl. Parmezaanse kaas, geschaafd

Bereidingswijze

  • Smeer de oesters in met olijfolie en laat ze circa 15 minuten buiten de koeling op temperatuur komen. Bak de kalfsoesters in een matig hete pan circa 3 minuten aan iedere kant.
  • Laat even rusten op een warm bord, dek af met zilverfolie.
  • Bestrooi net voor het serveren met zout en peper.
  • Verdeel de spinazie in 3 porties.
  • Verwarm een wokpan en bak de spinazie en de knoflook vluchtig in de hete olijfolie circa 20 seconden. Doe dit daarna meteen op een zeefje. Herhaal dit tot alle spinazie is gewokt. Bestrooi met zeezout.
  • Verdeel de spinazie over 4 warme borden.
  • Snij de kalfsoesters in dunne plakjes en leg op de spinazie. Leg hierop een paar blaadjes rucola. Bestrooi met de tomaatjes en de geschaafde Parmezaanse kaas.