Kalfstagine

Bereidingstijd 110 minuten
Hoofdgerecht
Voor 4 personen

Ingrediënten

500 g kalfspoulet
3 eetl. olijfolie
1 kleine ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gehakt
1 eetl. karwijzaad
1 eetl. korianderkorrels
1 blikje tomatenpuree
400 g trostomaten
5 dl kalfsfond
400 g kikkererwten, gekookt
175 g pruimen, zonder pit
schil van 1 sinaasappel
300 g couscous
6 dl kippenbouillon
30 g verse koriander, grof gesneden
sap ½ limoen
zout en peper

Bereidingswijze

  • Kalfspoulet in olijfolie licht bruin aanbakken, ui en knoflook toevoegen, licht fruiten, karwij zaad en korianderkorrels erbij doen.
  • Tomatenpuree toevoegen, afblussen met kalfsfond.
  • Vervolgens de tomaten en kikkererwten toevoegen, zachtjes aan de kook brengen. Pruimen toevoegen. Het geheel ca. 90 min laten stoven.
  • Op smaak brengen met zout en peper. Garneren met de sinaasappel schilletjes.
  • Kippen bouillon koken. Toevoegen aan couscous en laten wellen. Mengen met de koriander, zout, peper en limoen.
  • U kunt dit stoofgerecht uiteraard in een authentieke tagine bereiden en het uit de tagine serveren met de couscous, warm brood en een frisse salade van tomaat, sinaasappel en mint.