Runderrookvlees amuse met pesto

Bereidingstijd 30 minuten
Voorgerecht/Amuse
4 personen 

Ingrediënten

8 plakjes runderrookvlees
60 g verse basilicumblaadjes
1 takje peterselie
2 tenen knoflook
mespunt grof zeezout5 eetl. olijfolie
25 g pijnboompitten
100 g geraspte Parmezaanse kaas
8 sneetjes wit casinobrood
Cress ter garnering

Bereidingswijze

  • Start met de pesto (of koop een kant en klare pesto). Hak de basilicum, snij de peterselie en knoflook fijn en rooster de pijnboompitten
  • Doe de olie, basilicum, peterselie, knoflook en zeezout in een keukenmachine of vijzel en maak alles fijn. Voeg de pijnboompitten toe. Als laatste kan de kaas erbij totdat er een dikke puree ontstaat.
  • Maak met een steekring een rondje in het brood.
  • Besmeer deze met de pesto.
  • Leg hierop een toefje rookvlees en garneer af met wat cress.
  • Serveer 2 amuses per persoon.