Gegrilde kalfssaucijsjes met grove puree en knolselderij

Bereidingstijd 30 minuten
Hoofdgerecht
Voor 4 personen

door Stichting Promotie Kalfsvlees 

Ingrediënten

8 stuks kalfssaucijsjes
7 eetl. olijfolie
800 g knolselderij, in blokjes ca 2 cm
1 dl melk
2 appels
1 eetl. suiker
zout en peper

Bereidingswijze

  • Grill de saucijsjes in een matig hete pan rondom bruin ca. 8 min.
  • Kook de knolselderijblokjes in water met zout tot ze gaar zijn, ca 10 min.
  • Giet het water af en stamp de helft van de blokjes met een puree stamper.
  • Roer de rest van de gekookte blokjes door de puree, voeg hete melk toe en daarna 3 eetlepels olijfolie.
  • Naar smaak eventueel zout en peper toevoegen. Hou de puree warm.
  • Schil de appels en snij ieder appel in 8 partjes, verwijder het klokhuis.
  • Verwarm een koekenpan met 2 eetlepels olijfolie en bak de appelpartjes aan beide zijde mooi bruin.
  • Leg op een warm bord en bestrooi met de suiker.
  • Verdeel de knolselderij puree over 4 warme borden. Snij de worstjes in schuine stukjes en leg boven op de knolselderij puree.
  • Leg de appeltjes rondom de puree en besprenkel het gerecht met een paar druppels olijf olie (2 eetlepels max.).