Griekse moussaka met rundergehakt

Bereidingstijd 80 minuten
Hoofdgerecht
Voor 4 personen 
Door www.vlees.nl

Ingrediënten

400 g rundergehakt
1 aubergine, in dunne plakken
4 eetl. olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 blikje tomatenblokjes (400 g)
100 ml rode wijn
2 theel. kaneelpoeder
600 g vastkokende aardappels, geschild en in plakjes
boter
2 eieren
150 ml volle (Griekse yoghurt)
75 ml melk
100 g geraspte kaas
zout en peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Bestrooi de plakken aubergine met zout en laat ze 15 minuten liggen.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een pan en roerbak het gehakt rul. Bak de ui en de knoflook 2 minuten mee.
  • Schep de tomaat, wijn en kaneel erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Kook de aardappelen beetgaar (ca. 5 minuten). Laat ze uitlekken.
  • Dep de aubergineplakken en bestrijk ze met wat olie. Rooster ze in een grillpan mooi bruin.
  • Vet met de boter een ovenschaal in en verdeel de helft van de aardappelen en aubergine over de bodem.
  • Strijk de gehaktsaus erover uit en  leg hierop de rest van de aardappelen en aubergine.
  • Klop de eieren los en meng ze met de yoghurt, melk en kaas. Schenk dit mengsel uit over de ovenschaal.
  • Zet de moussaka 40 minuten in de oven. Laat het gerecht dan nog 10 minuten buiten de oven staan.