Kalfsoester met warme salade van nieuwe aardappeltjes in de schil

Bereidingstijd 30 minuten
Hoofdgerecht
Voor 4 personen

door Stichting Promotie Kalfsvlees 

Ingrediënten

4 kalfsoesters
5 eetl. olijfolie
1 kg kleine aardappelen of verse krieltjes in de schil
150 g rucola
1 citroen, geraspte schil en sap
zout en peper

Bereidingswijze

  • Wrijf de kalfsoesters in met 2 eetlepels olijfolie. Laat ze circa 15 min. op temperatuur komen buiten de koeling.
  • Grill de oesters om en om in een matig hete pan circa 3 min. aan iedere kant.
  • Laat het vlees rusten op een warm bord en dek het af met plastic folie.
  • Bestrooi het vlees vlak voor het serveren met zout en peper.
  • Kook de krieltjes gaar in water met zout.
  • Giet de aardappeltjes af, snij de krieltjes door de helft en meng dit in een ruime kom met 3 eetlepels olijfolie en de rucola sla. Tot slot bestrooien met zeezout.
  • Verdeel de krieltjes met de rucola op het midden van 4 warme borden.
  • Bestrooi dit met de geraspte citroenschil en besprenkel met het citroensap.
  • Snij het vlees in plakjes en leg het vlees op de krieltjes en rucola salade.