Biefstukreepjes met gebakken witlof

Bereidingstijd 15 minuten
Hoofdgerecht
Voor 4 personen

door The Greenery

Ingrediënten

500 g biefstukreepjes
750 g witlof
3-4 eetl. olie
2 theel. honing
2 theel. fijngehakte verse gemberwortel of 2 theel. gemberpoeder
2-3 eetl. sojasaus
2 dl runderbouillon (van tablet)
2 eetl. fijngeknipte koriander

 

Bereidingswijze

  • Maak het witlof schoon. Halveer de struikjes in de lengte en snijdt de verkregen helften doormidden of in drieën afhankelijk van de dikte van de struikjes.
  • Dep de biefreepjes droog met keukenpapier.
  • Verhit een wok of wijde braadpan, voeg de olie toe en roerbak het vlees om en om goudbruin.
  • Neem het vlees uit de pan en voeg het witlof toe met de honing en gemberwortel.
  • Roerbak om en om tot het witlof lichtbruin ziet.
  • Schenk de sojasaus en bouillon erbij.
  • Breng aan de kook, doe het vlees terug in de pan en warm even mee.
  • Garneer voor het serveren met de koriander. Serveer de biefstukreepjes met gebakken witlof met noedels.