Italiaanse rundergehakt groenteschotel

Bereidingstijd 60 minuten
Hoofdgerecht
Voor 4 personen
Door www.vlees.nl

Ingrediënten

60 g boter
800 g panklare Italiaanse groentemix
400 gr rundergehakt
2 dl kant en klare tomatensaus uit een pot
3 eetl. dille, gesnipperd
750 g voorgekookte aardappelplakjes
100 g geraspte kaas
zout en peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Verhit 25 g boter in een wok of hapjespan en roerbak de groentemix ca 5 min. Doe de groenten in een ovenschaal.
  • Verhit in dezelfde pan nog 25 g boter en roerbak het gehakt rul.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe en roer de tomatensaus en de dille erdoor.
  • Schep het gehaktmengsel op de groenten in de ovenschaal, strijk de bovenkant glad en bedek het geheel, dakpansgewijs, met de plakjes aardappel. Strooi de kaas erover en leg er hier en daar een klontje boter op.
  • Zet de schaal in het midden van de oven en laat het gerecht in ca. 40 minuten goudbruin en door en door heet worden.