Kogelbiefstuk gevuld met roquefort en pijnboompitten

Bereidingstijd 30 minuten
Hoofdgerecht
Voor 4 personen
Door www.biefstuk.nl

Ingrediënten

4 kogelbiefstukken à 175 g
een stuk Roquefort
pijnboompitten
1 rode, 1 groene en 1 gele paprika
houten prikkers

Bereidingswijze

  • Vraag uw slager om hoge kogelbiefstukken van het spierstuk, à 175 gram, in te snijden als een envelop.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en vermeng deze met de blauwschimmelkaas/roquefort.
  • Vul de kogelbiefstuk met dit mengsel (circa 1 cm dik) en sluit de envelop met een prikker. Zorg ervoor dat de prikker volledig in het vlees zit en leg de biefstukken een half uurtje in de koelkast.
  • Laat de grillpan goed heet worden. Leg de biefstukken in de pan  en laat ze voordat u ze omdraait ongeveer 1,5 minuut liggen. Hierdoor ontstaat er een mooi grillpatroon. Voorzichtig losmaken en de andere kant 1,5 minuut grillen.
  • Pak de kogelbiefstukken even in zilverfolie en laat ze zo nog 2 minuten doorwarmen.
  • Daarna direct serveren met een (gebarbecued) spiesje met 3 kleuren paprika.
 

Wijntip:
Cuvée Marcelin Albert

Prachtige diepdonkere volle wijn uit de Minervois, met een mooie afdronk.

terug naar recepten