Gehakt met aardappelpuree en tomaat

Bereidingstijd 30 minuten
Hoofdgerecht
Voor 4 personen
Door www.vlees.nl

Ingrediënten

400 g mager rundergehakt
200 ml volle melk
800 g aardappelen
2 uien
120 g boter
50 g geraspte emmentaler
1 teentje knoflook
4 eetl. paneermeel
1 theel. verkruimelde tijm
1 blikje tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes
2l runderbouillon, gemaakt met 2 blokjes
geraspte nootmuskaat 
zout en peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snij de uien fijn. Fruit ze 5 min. in 50 g warme boter. Doe er het gehakt bij en laat nog 15 min. bakken op laag vuur.
  • Bestrooi met zout en peper en voeg de tijm en de geperste knoflook toe. 
  • Doe er de tomatenblokjes en de tomatenpuree er bij. Meng alles grondig en laat 5 min. sudderen op laag vuur.
  • Schil de aardappelen, snij ze in blokjes en kook ze in de runderbouillon. Stamp ze tot puree met zout, peper en nootmuskaat. Voeg de warme melk en de koude boter in stukjes toe.
  • Smeer een ovenschotel in met boter. Leg onderin de schotel het gehaktmengsel en verdeel daarna de aardappelpuree erover. Doe er stukjes boter op en bestrooi met paneermeel en geraspte emmentaler.
  • Laat 10 min. gratineren in de warme oven op 180°C.

 

Wijntip:
Les Bastides Cabernet Sauvignon

Volle fruitige rode wijn, met een stevig karakter, uit de Franse Minervois.

terug naar recepten